FOKUS: OB Esport

Artiklen starter under annoncen
Der er sket meget, siden klubben for to år siden hentede Lasse Bækkelund til den midtfynske klub. Men noget er også ved det samme.

Læs alle fokusartikler med de andre hold nederst i artiklen.

For eksempel Lasse Bækkelund, faktisk. For selvom han i juni 2017 tog en tur til Team Liquid, så var han blandt de spillere, der i sidste måned blev præsenteret i OB.

Og med ham skrev OB historie. De blev nemlig den første klub herhjemme, der inviterede esporten indenfor.

– Der er ingen tvivl om, at esport er hastigt på vej frem, og vi vil gerne medvirke til, at Odense kommer til at spille en betydelig rolle. Derfor er det naturligt for os at gå ind i esport, når vi samtidig har et spændende fynsk talent, som vi tror på kan udvikle sig til noget stort, sagde Jack Jørgensen, kommerciel chef i OB, til DR.

Det fik Jack ret i.

Ud over Lasse Bækkelund stiller OB i eSuperligaen med Claes ‘Keglekongen’ Hansen og Andreas Storr. Og så har klubben sikret sig Jens Martinus Pedersen som Esport Manager i klubben. En mand, der udover at have grundlagt Odense Esport og JUMP Esport også arrangerer HK Lan og deltager aktivt i arbejdet omkring Counter-Strike-turneringen, ESL Pro League, når finalerne afholdes i Odense.

Spillerinterviews med Claes Hansen og Andreas Storr.

Ligesom med de resterende 15 klubber har vi sendt en række spørgsmål til OB’s spillere, så du kan få et lidt bedre indblik i holdet. Det kan du læse herunder, hvor Claes ‘Keglekongen’ Hansen og Andreas Storr har svaret. Nederst kan du finde klubbens og spillernes sociale medier, så du kan følge dem – også selvom det ikke lige spilledag.

Hvad er dit mål for første sæson af eSuperligaen?

Claes Hansen: Mit mål i ligaen er først og fremmest en top 8 placering i den indledende del af ligaen. Formår man først at komme med i top 8, så kan alt ske. Mit personlige mål er at få vist mit niveau frem – Vinde de kampe der på papiret skal vindes, men samtidig også gøre en god figur i de kampe hvor man går ind til kampen som underdog.

Andreas Storr: Til at starte med er målet for mig at få spillet så mange kamp som overhovedet muligt og forhåbentlig gøre det så godt, at jeg etablerer mig som en fast spiller på holdet. For vores hold håber jeg, at vi kommer i top 8, og i tilfælde af vi kommer i top 8, er målet derefter at ende i top 4.

Hvad er din stærkeste force som spiller?

Claes Hansen: Min stærkeste force som spiller er mit kontraspil. Får jeg vundet bolden i en god position og fanger modstanderen ude af balance, så kan det gå rigtig stærkt.

Andreas Storr: Min stærkeste force som spiller er mit kombinationspil. Jeg vil mene, at jeg er god til at flytte bolden hurtig og har nogle gode førstegangsafleveringer, der gør, at jeg flytter mine modstanderes forsvar og dermed giver den mængde plads, der skal til, for at jeg score mål. Jeg vil samtidig mene, at jeg kan stå fint defensivt, men som udgangspunkt tænker jeg på at score frem for at forsvare.

Hvilken spiller i eSuperligaen vil du allerhelst slå?

Claes Hansen: Som udgangspunkt er der ikke nogen spiller, jeg hellere vil slå end andre. Alle kampe er vigtige, og der skal derfor leveres hver gang – Uanset om klubben hedder AC Horsens eller SønderjyskE.

Andreas Storr: For mig er den spiller i eSuperliagen som jeg allerhelst vil slå, Agge. Jeg vil gerne slå ham fordi, at det er ham, der har banet vejen i dansk fifa. Derudover er han flere gange verdensmester, samt han har et så højt niveau og er en af de bedste i verden.

Hvilken ændring i forhold til FIFA 18 får størst betydning for dig?

Claes Hansen: Den ændring der får størst betydning er uden tvivl, at man nu kan rykke med målmanden og derfor selv læse hvor afslutningerne kommer. Det er et kæmpe mentalt spil i de afgørende situationer, da man ikke ved hvornår folk rykker målmanden, eller hvilken vej de rykker målmanden, og det kræver derfor rigtig meget eftertanke i ens afslutninger.

Andreas Storr: Den ændring i forhold til FIFA 18, der har fået/og får størst betydning for mig, er, at man kan presse modstanderen så højt. Dette kan både være negativt og positivt for mig i kampene. I FIFA 19 kan man presse ekstremt højt, og det er ikke lige så nemt at spille sig ud af dette pres, som det var i FIFA 18. Dette vil betyde, at hvis man ikke holder hovedet koldt og bevarer sit overblik, kan man dermed give nogle dumme boldtab væk, og dermed kan modstanderen få nogle “lette” mål. Det positive for mig er, at jeg vil prøve at stresse mine modstandere til at lave disse farlige boldtabt, så jeg kan få nogle lette mål. Det negative er, at jeg selv vil undgå at lave disse farlive boldtabt, så jeg så vidt muligt selv kan bevare overblikket og køligheden.

Hvad synes du om FIFA 19 kontra nogle af de tidligere udgivelser?

Claes Hansen: Jeg synes FIFA 19 har basics til at blive et af de bedste spil, der har været udgivet de senere år – Dog har det efter min mening stadig nogle store fejl og mangler, som der skal rettes op på, hvis det skal op og kæmpe med om at være det bedste FIFA spil.

Andreas Storr: Hvis jeg ser på FIFA 19 i forhold til nogle af de tidligere udgivelser, kan jeg godt lidt FIFA 19 frem for nogle af de andre. Det skyldes, at de har gjort FIFA 19 mere teknisk, omkring hvordan man bl.a. sætter sig hold samt de nye tiltag, der er kommet. Jeg kan gode lidt, at man får diverse playerpicks hver uge i fut champions afhængig af, hvor højt man ender i stedet for, at man skal vente en måned på at få månedlige rewards. Derudover kan jeg godt lide den måde, de har lavet divisionerne på i år, da man både får noget ud af det spillemæssigt og præmiemæssigt. Spillemæssigt får man det ud af det, at man hele tiden møder folk på ens eget niveau og på den måde træner sig selv bedst mulig, i forhold til hvis man møder nogen, der er langt bedre eller dårligere end en selv. Præmiemæssigt får man langt bedre præmier i forhold til, hvis at man vandt 1. division sidste år.

Hvad er din holdning til, at der kan ske så mange tilfældigheder i et spil som FIFA?

Claes Hansen: Det er selvfølgelig ikke en hemmelighed for nogen, at der kan ske rigtig mange tilfældigheder i FIFA, men det er noget, man må leve med – Det sker trods alt også i rigtig fodbold. Den eneste forskel er bare, at her kan det være en computerstyret spiller, der laver en fejl, og det kan derfor være utrolig frustrerede, da det ikke er en selv, der gør noget forkert. Her handler det om at holde hovedet koldt og komme hurtigt videre, da ens niveau falder markant, når man begynder at blive frustreret over de små og store fejl i spillet – Det er trods alt ens for alle, er man uheldig i en kamp, så har man garanteret heldet med sig i en af de næste.

Andreas Storr: Det er en del af spillets charme. Det er ikke nødvendigvis altid den bedste, der vinder, men det er det eksempelvis heller ikke altid i fodbold. Det havde for mig været kedeligt, hvis man bare kunne forudsige, hvem der skulle/skal vinde de enkelte kampe. Men når det så er sagt, har det selvfølgelig også sine nedture, hvis man selv taber sine kampe på grund af tilfældigheder. Man kan jo også vinde kampe på grund af tilfældigheder – så alt i alt går det vel lige op i sidste ende.

Hvad kan man gøre for at undgå at blive ramt af tilfældigheder?

Claes Hansen: Rigtig mange af de tilfældigheder, der opstår i FIFA, kan undgåes ved at ligge rigtig mange timer i spillet, da man derved kender til de ting, der kan ske og derfor bedre kan undgå og eventuelt komme godt ud af situationen.

Andreas Storr: Det er svært at svare på, da man kan spille lige så godt og alligevel kan tabe på grund af tilfældigheder. Tilfældigheder er jo ikke noget, man selv styre. 

Hvad skal man gøre, hvis man gerne vil op på et niveau, hvor man kan spille med mod de bedste i Danmark?

Claes Hansen: For at komme op på et højt niveau i FIFA, så kræver det selvfølgelig, at man ligger rigtig mange timer i spillet. Men også at man kigger på hvad andre gør, og måske prøver at kopiere hvad de gør godt – Dette er især vigtigt, når man taber, da man i langt de fleste tilfælde kan lære langt mere af at tabe en kamp, end når man vinder.

Andreas Storr: Jeg vil mene, at man skal spille en del fifa og øve sig hver dag. Man skal eksempelvis spille mod nogen, der er på et niveau lidt højere end ens selv, da det gør, at man presser sig selv og dermed kan være med til at udvikle sig i den rigtige retning. Det kan være en god idé at se nogle videoer, hvor man kan finde ud af hvilke driblinger, skud og så videre, der er gode at kunne i de pågældende fifa. Når man har fundet ud af, hvad der er vigtigt at kunne, kan man gå ind i “træningsarenaen” og træne de enkelte ting, man har fundet ud af, så disse ting til sidst sidder i skabet. Ellers kan man tage ud til diverse turneringer og prøve det, da man dermed som regel får et god indblik i, hvor man ligger henne spillemæssigt. Desto flere turneringer man deltager i og desto flere gode spillere, man møder i de enkelte turneringer, desto flere lærerpenge får man også.

 

Kommende kampe
  • Mandag 5. November: OB – Lyngby 19:30 B-stream
  • Tirsdag 6. November: SønderjyskE – OB 20:45 A-stream
  • Mandag 12. November: OB – Vendsyssel FF 18:15 A-stream
  • Tirsdag 13. November: OB – Brøndby IF 19:30 A-stream

OB Esport: https://twitter.com/EsportOb
Lasse ‘Kongen’ Bækkelund: https://twitter.com/LasseBaekkelund
Claes ‘KegleKongen’ Hansen: https://twitter.com/KegleKongen
Andreas Storr: https://twitter.com/AndreasStorr

Fokus på eSuperligaen

 

10 Shares