‘Ustun’ vinder PS4-delen – men taber Grand Final til FUT Champions Cup

Artiklen starter under annoncen
Fatih ‘Ustun’ Üstun måtte, efter en spændende finale i søndags, nøjes med andenpladsen til FUT Champions Cup i Singapore

Fatih ‘Üstun’ skiftede tilbage i september, til den professionelle fodboldspiller Mesut Özils esport-hold M10 og han kunne i dag tage sin første PS4-turneringssejr i 2019.

Efter at have vundet PS4-delen af turneringen, skulle en samlet vinder findes i cross-platform finalen. Her stod han overfor engelske ‘Tekkz’, som har domineret FIFA-scenen i 2019. Fatih er dog ikke uvant på den store FIFA-scene, i 2018 vandt han nemlig FIFA eClub World Cup for Brøndby Esport, sammen med Frederik ‘Fredberg’.

Desværre blev ‘Tekkz’ en for stor mundfuld for Fatih Ustun og han måtte nøjes med en samlet andenplads mod englænderen, der for tredje gang i streg kunne gå ubesejret igennem en turnering.

Udover den samlede præmiepulje på 100.000 dollars så var der også vigtige Global Series point på spil. Hvor top 60 i verdenen får muligheden for at spille playoffs om en plads til eWorld Cup 2019. Med sejren i PS4-finalen rykker Fatih op som den bedste dansker og indtager en femteplads på Global Series ranglisten hvor han er den eneste dansker i top 10. Udover ‘Ustun’, ligger ‘Agge’, ‘Dingo’, ‘Al-Bacha’ og ‘LordHjorth’ også til at kvalificerer sig til eWorld Cup 2019.

Se hele FIFA19 Global Series stillingen her.

Ubesejret igennem gruppespillet

Det var ellers en dominerende Fatih Üstun der brillerede hele vejen igennem turneringen. Som den eneste Playstation 4 spiller kunne Üstun gå igennem gruppespillet ubesejret med fem sejre.

I 16-delsfinalerne fik vi det helt store danske opgør. Her stod ‘Üstun’ overfor Tricked/Vejle Boldklubs Mikkel ‘LordHjorth’ Bach, som i første sæson af eSuperligaen endte på en andenplads.

Så stod tyrkiske Mert ‘iMertAl’ Altintop i vejen i kvartfinalen og den kunne ‘Üstun’ tage efter en dominerende første kamp, som endte 5-1 til danskeren. I kamp to var han dog ved at smide det hele væk og tabte den 3-0, det var dog stadig nok til en 5-4 samlet sejr.

Taktisk plaget semifinale

Næste udfordring var så Diego ‘Dpeixoto7’ Peixoto som vandt første sæson af den franske FIFA liga.

Semifinalen blev en helt anden type kamp, en  mere taktisk affære hvor der ikke blev lukket lige så meget op for målscoren. ‘Ûstun’ kunne vinde den først kamp 1-0 og den samlede kamp med udebane mål, da Fatih tog en 2-1 sejr på udebane. Det var ellers ved at gå galt i de døende sekunder af kampen, da et skud i sidenettet fra ‘Dpeixoto7’ sendte et gistp gennem ‘Ustun’ tilhængere der heldigvis kunne ånde lettet op.

 PS4-finalen blev afgjort med et lækkert mål

Så var det tid til Playstation-finalen, hvor finalisten fra FIWC 17 ventede,  brasilianske Henriqu ‘Zezinho23xx’ Lempke. Der var på foran var spået til at blive en målrig affære, da begge spillere ikke har haft problemer med at score i løbet af turneringen. De to mødtes sidste år til Champions Cup i Manchester, hvor brasilianeren trak det længste strå.

‘Zezinho23’ kom også bedst fra start med et hurtigt udebanemål. Det fik ‘Ustun’ dog svaret tilbage på i det næste angreb og det blev også hurtigt 2-1 på et flot kontra. Den føring holdte ‘Ustun’ fast i, og første kamp endte 4-2.

Anden kamp blev en lidt anden affære, det var først lige inden pausen, at første mål blev scoret og det gik til danskeren. Selvom det var tæt på at ‘Zezinho23xx’ kom tilbage, blev det aldrig rigtigt spændende derfra, og til sidst kunne ‘Ustun’ lukke kampen helt med et vildt flugtermål.

Grand Final: Playstation versus Xbox

Meget passende så skulle Grand Final stå i mellem de to eneste ubesejrede spillere i turneringen. Vinderen af den sidste FUT cup i februar, den Engelske Donovan ‘Tekkz’ Hunt , var den sidste forhindring i Singapore.

Fatih valgte at starte på hans favorit konsol, PS4. Men det var ‘Tekkz’ der havde de fleste og største chancer i først halvleg på Playsstation. Der skulle også kun gå et par minutter af anden halvleg, før englænderen fik scoret og med et finesse skud fra Mbappe blev det også 0-2. ‘Ustun’ fik reduceret, men først efter det var blevet 3-0 til ‘Tekkz’, og til allersidst kunne ‘Ustun’ reducere yderligere og gøre det til 3-2.

Nu gjaldt det udebanekampen for danskeren, både i spillet, men også på en anden konsol end hans normale, nemlig på Xbox. Anden kamp startede lidt som første, med englænderen i den styrende rolle. Om det var presset eller noget andet der gjorde udslaget skal vi ikke kunne sige, men efter 27 minutter forærede ‘Ustun’ bolden til ‘Tekkz’ lige foran mål og 1-0 blev det.

Derefter stod der ‘Tekkz’ på det hele og englænderen vandt kampen 3-0 og turneringen.

 

16 Shares