Det lærte vi af weekendens Counter-Strike

Artiklen starter under annoncen
Der var mere end fuldt program i weekenden, da både ESL Pro League havde første kampdage og Blast Pro Series besøgte Miami.

Med en ordentlig røvfuld kampe blandt de allerbedste Counter-Strike: Global Offensive-hold i verden, var der muligheder nok for at blive godt underholdt.

Vi har taget et kig på, hvad vi kan tage med os videre efter weekendens mange kampe.

Ny struktur giver mening fra start

Og lad os starte i ESL Pro League, der for alvor har rystet posen i den her sæson.

Tidligere spillede holdene hele grundspillet i én stor round-robin, hvor alle møder alle. Det gav en lang række mere eller mindre ligegyldige kampe især midt på sæsonen, hvor det var svært at se, om en sejr eller et nederlag ville have den store betydning.

I stedet spilles første del af grundspillet nu i fire grupper, hvor A var i aktion i weekenden. Mousesports og danske Finn ‘karrigan’ Andersen vandt alle deres kampe og er derfor gået direkte videre til slutspillet – finalerne i ESL Pro League sæson 9 i Montpellier i Frankrig.

To (OpTic Gaming) og tre (North) skal spille videre kvalifikation sammen med toere og treere fra gruppe B, C og D. I runde to findes to finalister i hver af to gruppe, og Europa sender dermed i alt otte hold til EPL-finalerne. Ex-Space Soldiers er ude af EPL.

Offline gør ikke den store forskel

Det er selvfølgelig svært ikke at være fortaler for LAN-kampe over online-kampe – generelt.

Man er sikker på, at holdene har de samme forudsætninger, og der er ingen lag på forbindelsen. Samtidig er der lidt mere liv på streamet, når vi kan få lov at se spillerne mellem runderne.

Men LAN-kampe uden publikum mister altså lidt, og det er en smule ærgerligt, at det ikke er et studie, der har seer-pladser ligesom LEC i League of Legends og eSuperligaen i FIFA.

Astralis er ikke uovervindelige

Vi havde lige nået at udgive en artikel om, at selv når Astralis tabte, så mødte de op til kampen. I ingen af de fire nederlag på LAN indtil videre i 2019, havde Astralis lavet mindre end 11 point.

Men det gik over i weekendens Blast Pro Series. Førstedagen gik planmæssigt for danskerne, der hentede to sejre, men da der kom publikum på, gik det helt galt!

MiBR vandt ikke mindre end 16-2 over Astralis, der slet ikke fik lov at spille Counter-Strike, og da de efterfølgende tabte 16-14 og 16-5 til henholdsvis Liquid og FaZe, så var Astralis ude af deres egen turnering.

Bedst-af-tre holder

En af de nye ting i EPL er, at alle kampe er BO3 i stedet for to gang BO1 i det tidligere format.

BO3 giver holdene en langt bedre mulighed for at komme tilbage efter et dårligt map, og selvom overraskelser kan være underholdene, så er det nu meget rart, at det som regel er det bedste hold, der går videre i en turnering.

Så vågnede MiBR

Som nævnt var en af de helt store overraskelser i Blast Pro Series, at Made in Brazil vandt hele 16-2 over Astralis.

Det har siden navneskiftet været svært at få øje på tidligere tiders potentiale på det brasilianske hold, men her lykkedes det at spille sig til en tredjeplads i turneringen.

Sejren over Astralis var mest iøjnefaldende, men det blev også til en sejr over Cloud9 og en uafgjort (ja, det kan man stadig i Blast) mod FaZe, der som bekendt endte med at vinde det hele.

Det er nok også ved at være nu, hvis ikke MiBR-idéen skal gå i stå. De brasilianske stjerner har før vist relativt kort lunte, når det kom til at klare sig i modgang.

CPH Games har svært ved at holde på danskere

Vi slutter af herhjemme med en af de historier, der ikke udspiller sig på serveren.

For efter at OpTic trak sig fra Copenhagen Games i sidste uge, så gjorde det andet store danske hold, Heroic, det samme lørdag.

Holdet skal spille EPL sent torsdag aften og kan altså ikke nå tilbage til Copenhagen Games med med en én times søvn, fortæller holdet på deres hjemmeside.

I stedet får vi Tricked at se, når CPH Games slår dørene op til Lokomotivværkstedet onsdag til lørdag.

50 Shares