Det lærte vi af Blast Pro Series São Paulo

Artiklen starter under annoncen
Vi har lavet en lille liste over ting, vi lærte af Blast Pro Series i São Paulo. Er du enig?

Astralis er stadig verdens bedste hold

Lad os starte med det åbenlyse. Astralis er – med afstand – stadig det bedste hold i verden.

Et enkelt map måtte danskerne give væk i løbet af hele turneringen, og det var i finalen mod Team Liquid på deres map pick, Dust 2. Så kørte Astralis dem til gengæld også over på de to efterfølgende maps.

Sjokz er en glimrende CS-host

slashesport dk det laerte vi af blast pro series sao paulo
Eefje ‘Sjokz’ Depoortere. Foto: Blast Pro Series

Eefje Depoortere – eller bare Sjokz – er ny på Counter-Strike-scenen, men det lod hun sig ikke mærke af.

Sjokz er kendt fra League of Legends, hvor hun har været vært på EU LCS og nu på LEC, og i efteråret valgte hun at gå freelance for at kunne være host andre steder, end hos Riot.

Generelt var den kvindelige trekløver super stærkt. Sammen med Sjokz var det Frankie Ward, der har mange CS:GO-optrædener på CV’et som interviewer, samt Christine ‘Potter’ Chi, professionel Counter-Strike-spiller, der er tilbagevendende analytiker for Blast Pro Series.

Standoff er fedest, når man er der

Blast Pro er kendt for at have et underholdende sceneshow, hvor publikum virkelig får noget ud af at være kommet. Og som seer kan det være svært altid at fornemme hvor fed stemningen er i arenaer. Sådan vil det altid være, og det er helt ok.

Men lige præcis ved standoff-mappet er det ekstra tydeligt. Formatet er bare ikke ret spændende som seer, selvom det er sjovt at følge med i i arenaen. Det blev ekstra tydeligt af, at TV 2 Zulu valgte at køre en Q&A under netop standoff-kampen.

Det skal så i øvrigt ikke tage noget fra selve mappet, der er en super tilføjelse i forhold til tidligere standoffs.

Hvad nu, MiBR?

Blast Pro Series var ikke god ved de brasilianske hjemmebanehelte. Holdet vandt ikke et eneste map og tabte endda hele 16-2 til Team Liquid.

Det er selvfølgelig ikke optimalt, men Blast Pro er trods alt en lukket fest, og udfaldet af denne ene turnering får ikke den store indflydelise på resten af året.

Men det må alligevel sætte nogle tanker i gang, for hvad er det, MiBR gerne vil? Det er et hold af veteraner, der kender hinanden, så de bør ikke have brug for at blive mere sammenspillede. Men individuelt præsterer de ikke – ‘coldzera’ havde sin anden negative hltv-rating i karrieren – og hvor længe gider de blive ved med at prøve, hvis resultaterne ikke kommer?

Jeg har svært ved at forestille mig, at MiBR fortsætter året ud, hvis ikke holdet snart vinder nogle turneringer.

Der er koldt på toppen

– Hey Astralis go fuck yourself, sang de brasilianske tilskuere i São Paulo.

‘Gla1ve’ var en af de spillere, der måtte stille op til interview mens salen buhede af ham, og den slags er aldrig kønt. Heldigvis tog danskeren det med et smil.

Til gengæld er vi ved at nå til et punkt, hvor andre hold simpelthen er nødt til at kopiere noget af Astralis’ professionalisme, hvis Counter-Strike skal blive spændende igen.

På sociale medier kører snakken om, om Astralis er ved at ramme det samme punkt, som fnatic ramte i sin tid. De var heller ikke ligefrem populære sidst i deres storhedstid. Hvis den danske dominans fortsætter ret meget længere, så må vi snart begynde at kalde dem det stærkeste hold nogensinde i Counter-Strike: Global Offensive, og det er svært at være elsket af alle, når man holder den position.

Mere CS:GO til Brasilien tak

slashesport dk det laerte vi af blast pro series sao paulo

Man kan synes, hvad man vil, om de tilråb og sange, som det brasilianske publikum leverede, men der var mere gang i den, end man ser de fleste andre steder.

Vi håber, at der kommer meget mere verdensklasse-CS:GO til Brasilien – også udover Dreamhack Open, som kommer til Rio de Janeiro i april.

Giv os overtime tilbage

Vi ved det godt. Det kommer ikke til at ske i det nuværende format, for Blast handler om at få afviklet en frygtelig masse CS:GO på én dag. Og en dobbelt overtid kan lægge ret lang tid oven i en bedst-af-én procentuelt.

Men det er altså uheldigt, at en 15-15-kamp kan sende et hold videre, som tilfældet var med Team Liquid og ENCE. ENCE havde vundet flere runder, men Liquids runde-forskel var højere.

Rammer vi otte Blasts i år?

Ok, måske var det ikke noget, vi lærte på grund af Blast Pro i São Paulo, men vi skal i hvert fald lige nævne, at der nu er sat navne på yderligere tre turneringer i Blast Pro Series.

Det drejer sig om Miami, Madrid og Los Angeles, og det forventes, at vi rammer i alt otte i år.

ENCE har bidt sig fast

Vi kan snart ikke længere sige, at ENCE spillede over evne, for nu har de gjort det i et stykke tid.

Og når man først er en del af det fine selskab, hvor man bliver inviteret til lukkede turneringer som Blast, så er der rigtig god mulighed for at blive hængende langt oppe på verdensranglisten.

ENCE er lige nu nummer tre, og det er måske en tand eller tre højere, end vi får dem at se over den kommende tid, men mon ikke, finnerne er et top10-hold året ud? Vi tror det!

41 Shares