‘chrisJ’ om ‘karrigan’: Han er en bedre IGL end mig

Artiklen starter under annoncen
Lørdag fik OpTic et enkelt map mod ‘karrigan’ og resten af mousesports, men ellers gjorde mouz rent bord i Gruppe A.

Finn ‘karrigan’ Andersen er sikkert videre til finalerne i Pro League med tre sejre ud af tre mulige. Og efter den sidste gruppekamp kunne hans hollandske holdkammerat Chris ‘chrisJ’ de Jong fortælle lidt om den nye struktur på holdet.

‘chrisJ’ var indtil ansættelsen af Finn Andersen in-game leader, IGL, på mousesports.

Men den rolle har danskeren meget naturligt overtaget – det var det, han blev ansat til – og den nye rollefordeling passer ‘chrisJ’ glimrende.

– Det føles godt ikke at være in-game leader. Især fordi ‘karrigan’ er en bedre IGL, end jeg er. Han har åbenlyst langt mere erfaring, siger Chris ‘chrisJ’ de Jong.

slashesport dk chrisj om karrigan han er en bedre igl end mig
Chris ‘chrisJ’ de Jong bliver interviewet efter kampen mod OpTic – Screenshot: ESL Twitch
‘karrigan’ ved, hvad han vil

Forskellen på de to skal især findes i, at ‘karrigan’ rent faktisk opfylder sin rolle.

– Tidligere var det meget ofte træneren, der tog beslutningerne, og så udførte jeg bare det, som han ønskede. ‘karrigan’ er meget mere in-game leader. Han ved hvad han vil, siger Chris ‘chrisJ’ de Jong.

Mousesports er et meget nyt roster, hvor ‘chrisJ’ og Robin ‘ropz’ Kool er de eneste tilbageværende fra det tidligere roster. Ud over Finn Andersen – og den danske træner Allan ‘Rejin’ Petersen – er tyrkiske ‘woxic’ og slovakiske ‘Frozen’ helt nye. Og samtidig er det to unge spillere på henholdsvis 20 og bare 16 år.

– ‘woxic’ og ‘Frozen’ ser op til ham som den erfarne spiller, han er. Vi havde bootcamp i sidste uge, og vi spiller allerede bedre, siger Chris ‘chrisJ’ de Jong.

Vil gerne gøre det godt i Køln

Chris de Jong er forståeligt tilbageholden ved at sætte for mange mål op – i hvert fald på kamera – for det nye hold. Men nu er finalerne til ESL Pro League sæson 9 i hus, og så løfter han sløret for, at han gerne vil kvalificere sig til en major igen samt gøre det godt i Køln, når ESL One til juli vender tilbage til den tyske by.

Alligevel er det spillet på den lange bane, der tæller højere.

– Jeg kunne selvfølgelig godt tænke mig, at vi bliver så gode som muligt så hurtigt som muligt. Men det gør egentlig ikke så meget, at vi spiller dårligere nu her, for vi skal bruge noget tid på at blive bedre, siger Chris ‘chrisJ’ de Jong.

88 Shares