Bente Klarlund: Esport kan være godt for inaktive børn

Artiklen starter under annoncen
Hvis dit barn er inaktivt, kan esport i en forening eller lignende være et godt skridt på vejen til mere aktivitet.

Det har stor betydning for børn at blive aktiverede, og en af mulighederne er gennem esport. Især hvis det foregår i rammer, hvor der er fokus på søvn, døgnrytme og sunde kostvaner.

Det fortæller sundhedsforsker Bente Klarlund fra Vidensråd for Forebyggelse i en artikel til DGI.

– Spillerne får en ramme, hvor de kan mødes fysisk som alternativ til blot at spille sammen online hjemmefra, og hvor sund livsstil og fællesskab er en del af træningen, siger Bente Klarlund til DGI.

Er vendt på en tallerken

Og det er netop vigtigt, at esport ikke står alene, hvis ikke dårlige vaner skal overtage. Derfor har DGI opstillet et frivilligt etisk kodeks til foreningerne.

Du kan læse kodekset her.

– Jeg er vendt på en tallerken efter at have læst det etiske kodeks i esport, hvor vigtigheden af søvn, døgnrytme og sunde kostvaner fremhæves. Samtidig slår kodekset fast, at esportstræning bør suppleres med bevægelse, og at fokus skal være på spillernes generelle trivsel og at skabe positive fællesskaber, siger Bente Klarlund til DGI.

Esport forbedrer koncentrationsevnen

Det er ikke kun herhjemme, at der er fokus på de positive aspekter ved esport.

Mandag udkom et interessant skriv fra en britisk specialskole. Deres oplevelser er, at esport har hjulpet på koncentration, karakterer og fravær.

Blogindlægget er skrevet af skolens viceinspektør Lou West og er absolut anbefalelsesværdig.

http://british esports.org/interviews/deputy-headteacher-millside-school-esports/

37 Shares